Vyhľadávanie v online časopise
Online časopis
Svetový deň zdravia 2015: Bezpečnosť potravín
Dátum: Rubrika: Trendy
Tohtoročnou hlavnou témou Svetového dňa zdravia, ktorý pripadá na 7. apríla, je bezpečnosť potravín. Svetová zdravotnícka organizácia (World Health Organization, WHO) si uvedomuje, že vo fáze, keď sa kolobeh potravín stáva čoraz viac globalizovanejším, je potrebné posilniť systémy bezpečnosti potravín nielen na úrovni jednotlivých štátov, ale aj v rámci medzinárodného spoločenstva. Práve to je dôvod, pre ktorý WHO podporuje úsilie smerujúce k zlepšeniu bezpečnosti potravín pri príležitosti Svetového dňa zdravia.
WHO pomáha krajinám v predchádzaní, odhaľovaní a reagovaní na prepuknutie chorôb zo škodlivých potravín v súlade s jej Codex Alimentarius. Ide o zbierku medzinárodných potravinových noriem, usmernení a kódexov, ktoré pokrývajú všetky procesy týkajúce sa práce s potravinami. Spolu s Organizáciou pre výživu a poľnohospodárstvo OSN (UN Food and Agriculture Organization, FAO), WHO varuje krajiny pri mimoriadnych udalostiach vyvolaných škodlivými potravinami prostredníctvom medzinárodnej informačnej siete.
Čo nebezpečné potraviny spôsobujú
Na následky jedlom a vodou spôsobených hnačkových ochorení zomrie ročne približne 2 milióny ľudí, pričom značné množstvo týchto úmrtí pripadá na deti. Potraviny obsahujúce škodlivé baktérie, vírusy, pa
Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.
Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).
Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov
Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.